Marius satser Triatlon – Vi er med på laget.

Marius Bjerkeset

Marius Bjerkeset er onkel gutten til Roger som er daglig leder i Flissundet Motorservice AS. De har begge til felles at de er lidenskapelig opptatt av trening. Marius studerer for tiden på Lillehammer og satser knallhardt på Triatlon. I 2020-2021 sesongen har vi valgt å være med å sponse Marius. Vi tok en prat med Marius for å høre litt mer. 

 

Marius Bjerkeset

Start med å fortelle litt om deg selv Marius?

Jeg er en unormal gutt på 22 år som har vokst opp i en unormal familie. Jeg har vokst opp i en familie der det handler om å prestere, både på skolebenken og i idrettsverdenen. Jeg og min bror har konkurrert mot hverandre siden vi kunne gå. Dette tror jeg har bidratt til å forme meg som den prestasjonsorienterte personen jeg er i dag. Som person er jeg resultatorientert, sosial og egoistisk. Jeg bor med kjæresten min som nok også vil legge til at jeg er anti-spontan og alt annet enn eventyrlysten. Jeg trives med å leve et A4-liv, der ting er planlagt, og jeg vet hva som skal skje til enhver tid (dette er til min kjærestes store frustrasjon). 

 

Hva gjør du ved siden av å trene?
Ved siden av treningen studerer jeg idrettsvitenskap ved Høgskolen på Lillehammer. Jeg liker å si at jeg studerer på deltid og trener på heltid.  Det er i alle  fall på treningsfronten mesteparten av energien og tiden blir brukt. Både gjennom planlegging, gjennomføring og evaluering av treningen. Når det går mye tid på skole, trening og søvn er det kun en liten promille med tid som gjenstår. Den blir brukt på kvalitetstid med kjæresten. Happy wife, happy life. 

 

Når startet du med Triatlon?
Jeg startet med triatlon vinteren 2019, rett etter at jeg avsluttet tjenestetiden i Forsvaret. Valget sto mellom å fortsette med fotball som jeg har drevet med siden jeg lærte å gå, eller å prøve meg innenfor et helt nytt felt, triatlon. Så i 2019 valgte jeg å gi meg med lagidrett og starte med individuell utholdenhetsidrett. Jeg hadde i en god stund før dette startet å leke med tanken med å bytte beite over til utholdenhetsidrett, men turte ikke å ta steget før i 2019. 

 

Hva er målet for 2021?
Det å bli god i utholdenhetsidrett er noe som tar lang tid. Du må legge stein for stein. For meg som kun har holdt på med triatlon i drøye 2 år, er det derfor begrenset hvor store målsetninger jeg kan sette meg for sesongen 2021. Men konkurranseorientert og ambisiøs som jeg er, vil jeg fortsatt sørge for at målsetningene jeg setter meg er hårete, men mulige. I 2021 er jeg per dags dato påmeldt 4 konkurranser. Disse er Halv-fet, Ironman 70.3 Jönköping, FMS-løpet og NM i Ironman på 70.3 distansen (Coastman Norway). De konkrete målsetningene på Halv-fet og NM er å komme topp 3. Det er svært ambisiøse målsetninger, men hva er vel vitsen med en målsetning hvis den er lett å oppnå…

 

Vi har skjønt at du trener mye! Hvordan ser en vanlig dag ut for deg? – med sjonglering mellom skole og trening.
Haha, ja det går mye tid til trening. 2020 har vært et tungt år for mange, men en av de få positive sidene ved korona er at vi som studerer og prøver å satse på idrett får litt større mulighet til å styre egen studiehverdag, og dermed få nok tid til begge deler. Til folk som er interesserte i konkrete tall, så trener jeg rundt 18-20 timer i gjennomsnitt pr. uke. Jeg har en trener som hjelper meg med å tilrettelegge treningen slik at ting optimaliseres, og ingen treningsøkt er bortkastet. Nå nylig har jeg og treneren min Kjell Erik Midtskogen blitt enige om å prøve oss på mer målrettet bolklegging, der jeg har konkrete fokusområder for hver uke som går. Vi bolklegger i 4-ukers sykluser der fokusområdene er; Uke 1: Rolig mengde –  Uke 2: Hard trening rundt 90-95% av vo2maks – Uke 3: Rolig mengde – Uke 4: Trening rundt terskel.  

 

Du skal delta i FMS-løpet som vi skal arrangere til neste år.  Løpet blir gående i lett kupert terreng på Myrmoen og strekker seg over 10 km. Hvilken tid sikter du deg inn på her?
FMS-løpet blir et av høydepunktene i 2021. Ryktebørsen melder også at nivået på konkurransen blir høy, og det er ingenting som motiverer meg mer enn folk som kan presse meg til å prestere på mitt aller beste. Lett kupert terreng er aldri å foretrekke for oss triatleter som er vant til å løpe på steinhard asfalt med 0% stigning. Samtidig skal det sies at variert terreng gjør løpet mer innholdsrikt og krevende. Jeg har satt meg som målsetning å løpe på under 36:00, og jakte på en topp 3 plassering. I 2020 var bestenotering på 10 km 35:33, og jeg har satt meg som målsetning å løpe på under 34 minutt innen slutten av 2021. Men siden dette er et løp i lett terreng med både grus og flat sti, tror jeg 36:00 er en tøff men realistisk målsetning.  

Marius Bjerkeset            Marius Bjerkeset

 

Vi ønsker Marius lykke til med 2021 sesongen og gleder oss til å se han til start på FMS-løpet 2021