Tid for dekkskift

 

 

Må jeg bytte hjul?

Ja, du bør absolutt bytte hjul vår og sommer. Loven sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, og det er ikke noe som heter helårsdekk!

Vinterdekk er laget av en gummi som holder seg myk på vinteren for godt feste på kaldt underlag. Om sommeren blir asfalten varm, og vinterdekk vil være altfor myke og gi dårlig feste og farlige kjøreegenskaper.

Sommerdekk er laget tilsvarende tilpasset sommerføre og vil gi mye dårligere kjøreegenskaper på kaldt underlag om vinteren.

For Sør– og Midt-Norge er piggdekk forbudt fra første mandag etter 2. påskedag og til 31. oktober. For Nordland, Troms og Finnmark er piggdekk forbudt fra 1. mai til 15. oktober.

Kan jeg bytte hjul selv?

For ikke mange årene siden skiftet de fleste bileiere hjulene på bilen sin selv, men det er ikke like vanlig lenger. Hjulbolter/-muttere som kan være skikkelig vanskelige å løsne er ikke lenger det eneste problemet. Når det gjelder nyere og avanserte bilmodeller er det flere feller å gå i.

En vanlig feil man gjør uten profesjonelt verkstedutstyr, er å plassere jekken feil, eller at bilen eller jekken står ustødig eller på ujevnt underlag. Hvis jekken flytter seg kan det lett oppstå skader som koster dyrt å få reparert – med batteripakken på en elbil som det verste eksempelet.

Hvis du har luftfjæring, kan man risikere å ødelegge luftbelger om man ikke setter bilen i “jekke-modus”. Dette kan raskt koste titusenvis av kroner ekstra

En del dekktrykksensorer må programmeres på nytt etter hjulskift, og det krever profesjonelt utstyr og kompetanse. Hjulbolter/-muttere skal alltid trekkes til med oppgitt moment, og det krever utstyr som momentnøkkel eller momentstav.

Velger du å la MECA-verkstedet skifte hjul for deg, har vi alt nødvendig utstyr og kunnskap. Våre erfarne og proffe mekanikere ser samtidig an dekkenes tilstand og alder, om dekkene er slitt, eventuelt om de er skjevt slitt. Vi programmerer dekktrykkvarslingen dersom bilen har det, og vi leverer selvfølgelig bilen tilbake med riktig dekktrykk.

Når hjulene er skiftet, skal hjulbolter/-muttere ettertrekkes etter 30 km. Du kan gjøre det selv, eller kom innom oss, så gjør vi det for deg.

 

 

Nye rutiner som gjør at vi unngår smittefare.

Årets dekkskift sesong blir i år noe  annerledes. Normalt har vi full butikk med mye folk som gleder seg til å få på sommerdekkene igjen og som er sosiale med andre kunder.
Dette kan selvsagt ikke gjennomføres på samme måte i år pga Korona pandemien . Vi har derfor satt opp litt andre rutiner hos oss . Vi har pr nå god kapasistet men oppfordrer deg til å bestille time i god tid.

1. Bestill time på telefon 62 95 59 90 eller send oss en e-post til verksted@flissundet.no
2. Møt opp til avtalt tid. Vent i bilen, vi kommer ut og informerer deg videre.
3. Du blir guidet til rett plass.
4. Enten forlater du kjøretøyet og venter ute, eller sitter i kjøretøyet mens  vi skifter dine hjul.
5. Vi bruker engang hansker mens vi arbeider. Hjulskift utføres ellers som vanlig.
6. Du kjører  selv ut bilen når klar, betaling kan  gjøres med kontaktløs betaling i betalingsterminal eller med Vipps.

Håper å høre fra deg 😊

Ta gjerne kontakt for spørsmål,  vi er løsnings orienterte og gjør alt vi kan for hjelpe deg på best mulig måte!

 

 

 

Bestill time i dag


[/col] [/row]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *