Hvordan gikk Triatlon sesongen for Marius?

Flissundet Motorservice har i 2021 valgt å sponse Triatlon utøver Marius Bjerkeset.

Sesongen hans er over og vi tok en prat med Marius

Vi la ut et intervju med deg før sesongen, hvordan har det egentlig gått?

Sesongen 2021 har gått over all forventning. I oppkjøringen til sesongen gikk alt på skinner, og jeg har klart å holde meg skadefri og frisk siden september 2020. Og som de fleste vet er hovedingrediensen til suksess innenfor utholdenhetsidrett kontinuitet. Dette medførte at jeg fikk akkumulert mange treningstimer og hadde god progresjon frem til og igjennom sesongen. Som nevnt sist, var den store målsetningen å komme på pallen i Triatlon NM på distansen 70.3 (utenfor eliteklassen), også kjent som Halv-Ironman. Da jeg sto på startstreken var jeg i bedre form enn noen gang før og hadde gode muligheter for å kjempe om medalje, og det hadde jeg helt rett i. Jeg løp inn til NM-Gull, og slo min personlige rekord med hele 9 minutter.

Hvor mye har du trent i år?

Som nevnt over har jeg hatt særdeles god kontinuitet i treningen og har derfor hatt mulighet for å trene mye. Hvis jeg skal gi et konkret tall vil jeg estimere at jeg har ligget på cirka 18-20 aktive treningstimer i uken. I tillegg til de aktive treningstimene, går det tid til andre ting som planlegging, forberedelser, økt matinntak (flere måltider), mer søvn osv, osv… Det er disse ekstra faktorene som jeg tror ofte skiller de beste fra de nest beste.

 

Hvordan har samarbeidet med Flissundet Motorservice AS hjulpet deg?

Triatlon er en sport som krever mye forskjellig utstyr, og man må spise ganske enorme mengder mat for å ikke gå i næringsunderskudd. Dette koster penger. Flissundet motorservice har bidratt med økonomisk støtte, men det er ikke det eneste. Man skal ikke undervurdere den psykologiske effekten av å ha et lag rundt seg. Det bidrar spesielt til økt motivasjon i treningsarbeidet, og ikke minst en trygghet i at det er flere parter som kjemper mot det samme, fordi det er gunstig for alle parter at du som utøver presterer. Du gjør ikke lenger dette kun for din egen del, men du gjør det for laget.

Hva er planen i 2022?

Jeg er akkurat ferdig med sesongen 2021, og er i en fase der jeg starter å planlegge mot sesongen 2022, men jeg har ennå ikke kommet med noen spesifikk plan/målsetning. Det eneste jeg vet er at jeg fortsatt vil satse for fullt (ved siden av studie i idrettsvitenskap), og gjøre det som må til for at jeg skal ta ytterligere steg. Per dags dato er det tenkelig at hovedmålsetningen blir å kvalifisere seg til VM på New Zealand i Age-group, og prestere så bra jeg kan der.

 

Noe annet du vil nevne fra årets sesong?

Jeg vil gjerne si takk til Flissundet Motorservice for å tørre og satse på meg, selv om jeg før sesongen i år ikke hadde noen særlige resultater å skryte av. Jeg tror både jeg og Flissundet Motorservice kan være fornøyde med årets samarbeid, både i form av resultater og erfaring.