Kjøpe sportseksos til din bil?

Hva må du gjøre for å få ønsket effekt, lyd og utseende ved hjelp av sportseksos? Vår delelagersjef, Johnny Ragnar Torp, har 15 års erfaring med salg av sportseksos til alle type biler. Her deler han sine erfaringer.

– Mange av de som kontakter oss ønsker råd og tips om hva de bør skifte ut for å oppnå det de ønsker av lyd, utseende og effekt etc. Noen har selvsagt stålkontroll på hva de er ute etter og kan tilby delenummer på det anlegget de ønsker, men jeg har inntrykk av at de fleste ønsker seg ett lydnivå eller ett utseende som de synes er kult, men ikke vet helt hvordan de skal oppnå dette, forteller delelagersjef Johnny Ragnar Torp ved Flissundet Motorservice. 


Dette er noen av spørsmålene som går igjen:

 • Hva er en downpipe? 
 • Hva betyr turbo.back, cat.back og axle.back? 
 • Må jeg skifte ut hele eksosanlegget for å få mer lyd? 
 • Har bilen min spjeld?
 • Hvordan vil spjeldene virke når jeg skifter eksos? 

– Det er ikke fasit på disse spørsmålene så det er bare å ta kontakt for råd, sier Torp.

Sportseksos til biler

– Det er mange spørsmål som ikke er så enkle å ha svaret på, når man ikke er i bransjen selv. Vi har gjennom årenes løp tilegnet oss en god del erfaring på dette området, som bidrar til at vi kan gjøre en anbefaling på hva som trengs for å dekke kundens behov, sier han.

Med 15 års erfaring har Torp og resten av medarbeiderne ved Flissundet Motorservice god kunnskap og oversikt på sportseksos som kan passe til din bil, slik at du oppnår det du ønsker effekt, lyd og utseende.

– Siden firmaet ble startet har vi holdt på med blant annet eksosanlegg/sportseksos og utført alt fra ombygging, til montering og salg av dette, sier Torp og legger til: 

– Tidligere bygget vi også eksosanlegg, men etter hvert som tilgangen på ferdigutviklede anlegg har økt, har vi kuttet ut denne byggingen.

Sportseksos til hele Norge

– Hvor mange sportseksos leverer dere i løpet av ett år?

– Vi selger i snitt ett eksosanlegg om dagen, så det blir noen anlegg i løpet av året. Det er anlegg fra blant annet:

 • Milltek Sport 
 • Supersprint 
 • Bastuck
 • Simons
 • Scorpion
 • Akrapovic
 • Armytrix
 • Quicksilver 
 • Capristo
 • Cobra Sport

– Det monteres selvsagt en god del sportseksos hos oss på verkstedet, men den største delen sendes ut til hele Norge.

Hovedimportør av Milltek Sport

Flissundet Motorservice har et langt samarbeid med Milltek Sport i England og har solgt disse anleggene i en årrekke. Det har vært og er et utelukkende positivt samarbeid, med gode og raske leveringer, fantastiske anlegg og en fremoverlent utvikling av nye produkter som betyr alt i dagens marked. 

– Milltek har vanvittig gode produkter, og søker alltid det beste for effekt, lydbilde og kvalitet. Det i tillegg til at når det noen få ganger er produktfeil, eller andre utfordringer, noe som alle har, så rydder de opp på en vanvittig god måte. Det er absolutt en av, om ikke den beste leverandøren, vi har, sier Torp.

Les mer om Milltek Sport.

Hva koster sportseksos?

Produkt- og priskategorien varierer stort, opplyser Torp. «Alt fra noen få tusenlapper til sekssifret beløp på de aller heftigste oppsettene.» Produktene er forskjellige, og det er selvsagt også ofte forskjell på kvalitet og finish på anleggene med høyere pris.

– Rimeligere anlegg trenger ikke å være dårlige, men i vårt sortiment har vi heller ikke anlegg som vi ikke kan gå god for. Det er ofte mer forseggjort jo høyere prisen er, men det handler også om hvor «kompliserte» de er ut fra løsningene på dagens moderne biler, forteller han.

– Er det noen konkrete caser du jobber med nå som du kan fortelle om, og eventuelt noe spennende som dere har levert i det siste?

– Det går i ett om dagen, og det er mye moro som sendes ut fra eller monteres i hos oss. For en som er interessert i det som durer, så er det spesielt moro å levere masse anlegg til Audi RS-modeller, VW R/GTI, Lamborghini, Porsche, BMW M, Mercedes AMG go Ford RS/ST.  

– Dette er drømmebiler for mange av oss. Men det som er det viktigste er at man finner en god løsning for kunden, være seg om det er en bil til mange millioner eller en «helt vanlig familiebil», avslutter Torp.

Forespørsel Sporteksos, fyll inn skjema, så tar vi kontakt med deg snarest

[/col] [/row]