Fordelen du får ved å tune din traktor

Tore Holtet sine to traktorer kjører til sammen 500-600 timer i året. Han har tunet begge to og opplever at hverdagen har blitt enklere. 

Han har ca. 860 mål jord med poteter og korn i Solør. På vinteren bruker han også traktorene til snøkjøring. Tore Holtet har to traktorer til å gjøre jobben: En Massey Ferguson 6465 2007 modell og Massey Ferguson 7718 2016 modell. 

–  Etter at jeg tunet traktorene har effekt gått opp og dieselforbruket gått ned. En vinn-vinn-situasjonen, sier Holtet og legger til:

– Den største traktoren økte effekten med 40 hester etter at den ble tunet, sier bonden fornøyd.

Tuning av traktor

Traktoren er bondens viktigste redskap og brukes gjennom hele året. På våren pløyer bonden jordet, så må traktoren dra såmaskinen og potetmaskin gjennom mange mål med jord, til høsten trekker du rundballpresse og noen kjører også snø på vinteren. 

Les mer om hvordan tuning foregår hos oss

Det er mindre slitsomt å ha traktor nå. Traktorene mine må trekke tunge redskaper som harv og plog. Det går mye lettere. Utgifter ved å tune traktor tjente jeg raskt igjen fordi forbruket på diesel gikk ned. Det er bra med tanke på miljøet, sier Holtet og oppsummerer sine erfaringer:

  • Effekten øker som gjør at redskapen dras lettere
  • Du kan kjøpe større redskap fremfor større traktor
  • Det går mindre diesel 

Begge traktorene ble tunet for 2-3 år siden. Han har også tunet bilen sin og har opplevd samme resultat: Økt effekt og drivstofforbruket har gått ned. 

Hvordan er dine erfaringer med Flissundet Motorservice?

– Det har vært bra og jeg har bare positivt ting å si. Servicen er bra og de har topp, moderne utstyr, avslutter bonden fra Solør. 

Skal du tune din traktor eller har du spørsmål rundt dette? Ta kontakt med oss.